Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un altre desastre per incendis, ara en la Marina, segons Els Verds del PV, Serafín Castellanos ha de ser cessat inmediatament

De nou un altre incendi que ha amenaçat la Marina Alta, a Gata de Gorgos més de 150 persones han hagut de ser desallotjades dels seus habitatges i, encara que estabilitzat, les causes globals són les mateixes més enllà del focus concret, la falta de prevenció i cura de les muntanyes del Pais Valencià està causant una destrossa que anem a arrossegar per generacions.

És ja insuportable que quasi diàriament les muntanyes valencianes estiguen en flames i mentre el President Fabra no pren cap decisió estratègica que canvie la nefasta gest...ió forestal de la Generalitat Valenciana des de fa molts anys, ni vol donar la cara davant les Corts Valencianes, amagant-se darrere de Castellano, que ja hauria d'estar cessat” ha manifestat totalment indignat el portaveu d'Els Verds del PV, Joan Francesc Peris, davant del nou incendi forestal a La Marina Alta, iniciat ahir de vesprada.

Toni Roderic, President d'Els Verds del PV i Joan Francesc Peris, han fets declaracions amb motiu d'aquest nou incendi forestal en les que han tornat a demanar la dimissió del President Fabra, pel total abandó del bosc valencià, que està “més que a punt”, malauradament, per a que la dramàtica i quasi sempre provocada repetició d'incendis forestals acabe convertint en un desert el territori valencià..

“Els Verds del PV hem manifestat i denunciat repetidament la total absència de política preventiva contra el risc d’incendis forestals al nostre País. Es massa sabut que els incendis forestals s’apaguen en hivern amb gestió del bosc, agricultura de muntanya, silvicultura ecològica preventiva, ajudes als propietaris privats i Ajuntaments per a mantenir-los nets i vius i és històrica la manca de voluntat política del PP al front de la Generalitat Valenciana en matèria forestal” ha tornat a insistir Toni Roderic.

Els Verds denunciaren, el passat hivern, el fort retall pressupostari d’un 38% en polítiques forestals dels actuals pressupostos de 2012, sobre unes xifres d’anys anteriors que ja eren més que insuficients i que deixen en un alt risc d’incendis forestals a les muntanyes valencianes.

“Sense ajudes als propietaris de bosc, sense agricultura de muntanya, sense ramaderia, sense suport als projectes de reforestació i conservació de les espècies autòctones (carrasca i roures), menys piròfites que els pins, sense planificació i ordenació de la gestió forestal, sense pressupostos, el bosc està totalment abandonar per als incendis” ha dit Peris.

“L’augment de les temperatures pel canvi climàtic i l’absència de prevenció ens anunciava, com malauradament està comprovant-se quasi diàriament, que aquest estiu serà molt dur per al bosc, que es perdran milers d’hectàrees de cobertura vegetal amb les dramàtiques conseqüències de pèrdua de biodiversitat, pèrdua d’albellons de CO2, de paisatges molt valuosos, augment de l’erosió, el que suposa una pèrdua econòmica i de riquesa ambiental que no ens podem permetre els valencians” ha explicat Roderic.
.
Amb els incendis en la comarca d’Els Serrans i a La Safor de les passades setmanes, el drama de Cortes de Pallás, Dos Aguas, Macastre, Yátova, Andilla, Alt Palància... de la passada setmana i ara La Marina Alta…, està cremant-se bona part del cor forestal del País i que, siguen per negligències o no, el que realment deixen al descobert es la nefasta, indolent i insuficient gestió forestal del PP, al front de la GV des de l’any 1995.

“Tot un seguit de Consellers de Medi Ambient del PP que no han fet res per dotar al País Valencià d’un Pla Forestal preventiu i conservacionista del bosc mediterrani. El PP, que va criticar duríssimament la gestió de Lerma davant del gran incendi forestal de 1994, no ha aprés res i ha incomplit tot el que va prometre aleshores. Era pur electoralisme de Zaplana i el PP per arribar al poder. Després la seva preocupació va ser unflar la bambolla immobiliària especulativa, que ens ha deixat en crisi i sense entitats financeres. És hora ja i més que urgent demanar seriosament la dimissió de tant nefastos administradors del futur dels valencians i valencianes que ara van a deixar-nos també sense patrimoni natural” ha dit Peris.

Els Verds del PV hem anat advertint constantment, repetidament,abans i després de cada incendi que els incendis forestals es repetiran aquest estiu i que es torna a posar en evidència la total indolència i desinterès del PP valencià en política preventiva.

“És encara més lamentable, amb els índexs d’atur de ma d’obra poc qualificada i la crisi del sector agrari valencià, que el PP no invertisca molts més diners en prevenció en les muntanyes valencianes quan els projectes de gestió i prevenció forestal destinen per cada 100 euros invertits uns 75 en ma d’obra. Invertir en bosc és invertir en la imatge turística valenciana, és invertir en qualitat de l’aire i és invertir en creació d’ocupació” han dit els portaveus d’Els Verds del PV, finalitzant les seues indignades declaracions.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon