Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja: esforç negociador de progrés que aconsegueix un govern d'esquerres amb el 'Pacte de l'Ateneu'

Roberto Raga (PSPV) alcalde de Riba-roja, després de quasi dues setmanes de negociacions, entre el bloc format per Riba-roja Pot, Compromís i Esquerra Unida, i el PSPV, les negociacions han acabat aquest matí, moments abans de la presa de possessió amb la signatura del que ja es diu el Pacte de l'Ateneu  per haver-se signat en els locals de l'Ateneu de Riba-roja, seu d'Esquerra Unida

Acord de continguts en el qual Riba-roja Pot recolzarà però no entrarà en el govern

L'Acord implica que en el govern que es forma serà encapçalat per Roberto Raga (PSPV), i entren a formar part d'ell Rafa Gómez (Esquerra Unida) i la formació que encapçala Rafa Folgado (Compromís). No ho farà Riba-roja Pot que encapçala Rubén Ferrer per decisió pròpia, complint les línies mestres de la seua formació que no entra en governs encapçalats pel PSPV.

No obstant el contingut ha sigut subscrit pels quatre grups  i és d'esperar alguna forma d'enllaç perquè les posicions pactades siguen també consensuades per a la seua aprovació en Ple pel grup de progrés que queda fora.

Amb aquest acord s'acaba amb més de 20 anys de legislatures continuades del Partit Popular en Riba-roja, raó per la qual tots els grups han realitzat el gran esforç de negociació.

En una nota emesa per Riba-roja Pot volen afegir el seguent

Riba-roja Pot, 'ens ha deixat clar que no ha volgut participar en un pacte de govern de legislatura, que sí que han signat la resta de formacions polítiques, per coherència amb la línia general establida en Podem de no participar en governs socialistes. Els regidors de Riba-roja Pot van manifestar en el ple constitutiu de la corporació, que es mantindran vigilants perquè es complisca el pacte aconseguit, sent totalment fidels en les votacions plenàries al compliment de l'acordat, però alhora intentaran que els altres punts del seu programa que no han entrat en l'acord, siguen també aprovats pel ple municipal per a la seua execució.

El 24 de maig els veïns van manifestar que un nou temps havia arribat a Riba-roja, i des de Riba-roja Pot no podíem desobeir aqueix mandat. Encara que les negociacions han fet patir molt a la gent, doncs han sigut molt llargues i tortuoses, finalment s'ha arribat a bon port i van a donar els seus fruits ràpid, el primer d'ells ja s'ha produït i és deixar sense vara de comandament de l'ajuntament al Partit Popular.

En l'acord programàtic aconseguit destaquen temes de molta importància per al municipi com és no urbanitzar la vall de Porxinos, realitzar un pla de xoc contra la pobresa, una nova redacció del PGOU així com una auditoria econòmica, laboral i de patrimoni.


Encara que deisen clar que 'Riba-roja Pot volem reiterar el nostre ple suport al compliment de l'acord aconseguit i donem l'enhorabona al nou Alcalde D. Robert Raga Gadea.'

signen el pacte R.Gmez. Roberto raga, RubenFerrer i Rafa Folgado


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal