Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Vilamarxant:Vicente Betoret a la desesperada, renuncia a l'acta per a pressionar a Ciutadans

En un últim intent per a evitar que PSPV-PSOE, COMPROMIS, CIUTADANS i VJP (Podem) conformen un govern alternatiu a l'actual del PP.

Vicente Betoret és actualment el president del PP de València després de la caiguda d'Alfonso Rus per l'escàndol i l'immputació per l'assumpte del (1,2,3,4,5,6,7...dos milions). També és Diputat en les noves Corts i ocuparà un lloc destacat dins del nou grup parlamentari del PP.

La seua renúncia a l'acta ve precedida dels possibles acords pràcticament aconseguits entre els grups de l'oposició (PSPV-PSOE, COMPROMIS i CIUTADANS), QUE JUNTS aconseguirien la majoría del Consistori (7 vots). Encara que les negociacions han sigut portades amb dificultat i han tingut un tràfec que ha donat com  a conseqüència diversos comunicats, el resultat publicat és que l'acord estava fet i que l'alcaldia de Vilamarxant canviaria de costat.

L'acte de Vicente Betoret vol posar contra les cordes a Ciutadans de Vilamarxant, que haurà de decidir si manté els seus acords amb tots els grups o busca una eixida en el camí de les mans del PP, un grup que no li deixaria marge de maniobra atès que té 5 regidors enfront dels 2 de Ciutadans.


Durant el procés negociador s'ha desenvolupat un curiós tràfec de reunions o intents de reunions.

Tot va començar amb la convocatòria pública feta per l'Agrupació Electoral de Podem (VJP), que va convocar un acte públic perquè els grups alternatius al PP  discutiren i negociaren una possible alternativa de govern per al pròxim dia 13 de juny. A aquesta convocatòria, a la qual es va oferir com a moderador David Gadea (Esquerra Unida), no va acudir ningú, o millor dit el convocant (VJP), COMPROMIS i el autoproposat moderador (Esquerra Unida). Cap de la resta dels grups.

Des d'eixe moment, les negociacions han tingut un altre caire, perquè s'han desenvolupat entre 'banbalines' i sense la presència de l'Agrupació de Podem (VJP), que segons denuncià ha sigut exclosa dels contactes i la negociació,  encara que va ser l'iniciador.

A data de huí, sembla existir un principi molt avançat d'acord entre PSPV-PSOE, COMPROMIS i CIUTADANS, quedant fóra VJP per imposició de Ciutadans.

A punt de signar-se l'acord, Vicente Betoret realitza el moviment i renúncia a l'acta, deixant a Ciutadans contra les cordes i amb la necessitat de triar entre un costat i l'altre de la línia. O per la regeneració que els grups amb els quals ha pactat i també VJP, fins i tot Esquerra Unida que no va obtenir regidor, apostaven, o amb el Partit Popular que ara no compta amb Vicente Betoret.

Si no hi ha acord previ el dia 13 de juny la llista que encapçala el Partit Popular serà la que tinga, per designació legal, el nomenament d'alcaldia. No recaurà en Vicente Betoret que ha dimitit, sinó en el seu segon de la llista Jose Vicente Díaz.

Així van votar en Vilamarxant el 24 de maig, sent la majoria absoluta 7 regidors i recaent en el PP l'alcaldia, si no hi haguera acord entre la resta de grups per a obtenir 7 vots en el dia de la investidura.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon