Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un any de Govern de la Pobla de Vallbona, balanç públic de l'any de legislatura

 Un any marcat pel consens entre les diferents forces polítiques que dirigixen el consistori i “per escoltar a tota la ciutadania i agilitzar l’Administració per a resoldre problemes que s’arrosseguen des de fa anys”, ha assegurat l’alcalde, Josep Vicent Garcia.

L’Ajuntament va tancar l’exercici 2015 amb un superàvit de 1.179.242 euros. Gràcies a la gestió feta s’ha ingressat més del que s’ha gastat. D’eixe total, 351.196 euros s’han destinat a amortitzar deute i un total de 797.346 euros s’ha canalitzat en inversions financerament sostenibles.

Per a contindre la pressió fiscal als veïns s’ha mantingut la congelació en el rebut de l’IBI i de la resta de taxes, impostos i preus públics depenents de l’Ajuntament.

En eixa vocació per a atendre a les persones, l’atenció directa als veïns no ha cessat ni un moment.  L’alcalde ha rebut personalment vora 400 persones en este primer any per a conéixer els problemes dels ciutadans i per a posar solucions. Des d’alcaldia s’ha fet una intermediació directa amb els bancs per a evitar desnonaments i per a aconseguir vivendes socials d’entitats bancàries.

L’àrea de Serveis Socials és una de les més sensibles i de les que requerix una atenció més personalitzada. No debades, la regidora de l’àrea, Regina Llavata, ha rebut més de 200 veïns  al llarg d’este primer any.  Les ajudes socials han passat de 248.000 euros en 2015 a 370.000 en 2016, el que suposa un increment del 40%. Està en marxa el menjador social, que du a casa d’un centenar de xiquets en risc d’exclusió social el menjar i el sopar de manera gratuïta.

Una altra de les àrees on l’atenció al ciutadà ha sigut molt pròxima és en Urbanisme donat la complexitat del municipi amb més de 30 nuclis diferents de población. Els regidors d’Urbanisme i Urbanitzacions s’han  reunit amb  279 persones, 80 d’elles  empreses i associacions.

En este primer any de Govern s’han assentat les basses per a fer una Administració més transparent i oberta a la participació. Un projecte ambiciós i costós que està en marxa perquè els veïns puguen accedir el més prompte possible a eixa informació.

Per a aconseguir una Administració més àgil s’han contractat assistències tècniques i jurídiques externes que complementen el treball de l’equip municipal. Amb un equip més gran i més especialitzat s’estan resolent els problemes dels veïns i s’estan reduint els temps d’espera i de tramitació.

L’àrea de Joventut s’ha reactivat amb la Llar Jove on s’oferixen recursos i activitats de diversa índole per a cobrir les necessitats d’oci i de formació dels joves del municipi.

En matèria cultural s’ha augmentat l’assistència de públic i la recaptació tant en el cinema com en la resta d’activitats programades. S’ha multiplicat per cinc la programació teatral del primer semestre de l’any respecte al mateix periode de l’any anterior.

 En l’àrea d’Esports s’han creat les beques Esport Solidari, s’ha regularitzat la situació dels clubs esportius per adequar-la a la normativa actual i s’ha prestat especial atenció a les infraestructures amb la futura remodelació del camp de futbol i la renovació de la Ciutat Esportiva.

Entre les mesures més destacades d’este primer any de Govern segons el parer del propi equip de govern

-    Finalització de l’exercici 2015 amb un superávit de 1.179.242€, dels quals 351.196 s’han destinat a amortitzar deute i 797.346 a inversions.
-    Execució de les obres finançades pel Pla d’Inversions de la Diputació per un valor de 800.000 euros.
-    Congelació de l’impost de béns immobles (IBI).
-    Preparació de l’EDUSI, l’estratègia de futur del municipi, imprescindible per a accedir a importants ajudes europees.
-    Intermediació directa amb els bancs per a evitar desnonaments i ubicar als afectats en vivendes socials dels bancs.
-    Creació d’una nova unitat de la Policia Local especialitzada en Medi Ambient, vigilància del camp i ordenances municipals.
-    Es duplica l’equip de treballadors socials amb una nova contractació.
-    Creació de les beques Esport Solidari.
-    Obres d’urgència a la Casa Bernal.
-    Finalització de l’accés a la carretera de Vista Calderona.
-    Obres de manteniment de l’adoquinat en Poeta Llorente.
-    Remodelació de les voreres en la Rascanya.
-    Actualització d’algunes borses de treball  municipal.
-    Renovació del grup de voluntariat de Protecció Civil i dotació de nous mitjans.
-    Promoció de la música a través d’una Regidoria de Música amb l’organització de cursos gratuïts, concerts, audicions, cicles de música, etc.
-    Activitats en pro de la igualtat i la diversitat de gènere.
-    Promoció de l’esport autòcton amb la signatura d’un contracte per a la celebració de partides de pilota de primer nivell.
-    Creació de l’espai de Govern Obert i d’altres vies de participació com ara les reunions ciutadanes i les cites amb veïns.
-    Renovació tecnològica de la televisió municipal.
-    Creació del Banc de Terres.
-    Creació de l’Escola d’Esports Adaptats.
-    Revalorització del patrimoni natural amb la dinamització de la Manguilla amb activitats mediambientals.

El pacte ja era un fet



Signant el pacte de govern

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon