Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja: Dones de Camp de Túria amb dones de Burkina, cooperació i solidaritat

  • Obriu  escoles i es tancaran presons   (Concepción Arenal)
  • "no oblidem que l’educació és l’arma més poderosa per a canviar el món".
 L’Associació DONES DE LA MEDITERRÀNIA de Riba-roja, ha realitzat el divendres 31 de març una xerrada per a donar a conèixer l'activitat del grup CIM Burkina, una associació laica que dóna suport a les dones d'eixe país africà  a través de l'alfabetització i formació, a més de la  comercialització d'alguns dels seus productes. El més important: el karité. 

Des de 2005 que començaren a visitar la comarca  de Goua, han millorat les infraestructures escolars, han creat beques per a les xiquetes i xiquets, han afavorit la construcció de pous d'aigua i horts escolars. Això ha permès millorar la qualitat de vida  de la comarca, donat que s'han creat mecanismes per a lluitar contra la pobresa, perquè aquesta suposa exclusió social, i s’ha afavorit l’empoderament de la dona com a peça clau per al benestar familiar, local i comarcal.




Amb l'educació, i la consciència d’actuar per a aconseguir major benestar, i a poc a poc, s'està reduint la pràctica de la mutilació femenina que a tantes dones danya i afecta. A més l'expansió a Senegal i Mali, països  fronterers, d'un nou sistema d'organització i de vida que reconeix la sostenibilitat, el microcrèdit, la formació de les xiquetes i dones joves permetrà la dignificació del treball de la dona i la seua capacitat per a beneficiar el seu entorn.

Amb aquesta activitat de cooperació, les DONES DE LA MEDITERRÀNIA, volen fer palès el nostre interès per la causa de la dona, fer visibles projectes d’organització i creixement en els que les dones són les protagonistes en crear un món millor. Per això "no oblidem que l’educació és l’arma més poderosa per a canviar el món".




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon